4. jaanuar 2015

Lumetaat ja 1. jaanuari magustoit

Tegelikult oli mul see postitus juba mustandina peaaegu valmis, kui otsustasin siiski enne kirjutada hoopis kineetlisest liivast. Tänaseks aga tundub 1. jaanuar olevat juba kui kauane möödanik. :) 

Meie aastavahetus möödus üsna rahulikult. Laps magas nagu nott hoolimata ümberkaudsest tunde kestnud paugutamisest. Ise vaatasime veidi televiisorit, sõime head ja paremat ning läksime kell 2 magama. Laps ärkas hommikul kell 9, tõusin koos temaga, aga peale tunnikest ülevalolekut palusin mehel ennast välja vahetada ja läksin tagasi voodisse ning põõnasin veel tunnikese ja veidi peale. No ei ole see tõbine olek kuigi tore, kui oled ise viimase vindi peal. Jube väsitav on!

1. jaanuaril me toast välja ei saanudki ja väga ei kippunud ka, sest ega see ilm midagi põrutavat polnud ju, rääkimata minu tervisest. Veel eelmisel päeval lapse ja issi meisterdatud lumetaat oli jäänud poole väiksemaks ja tema "juuksed" olid korralikult sorgu vajunud. Laps käis ikka vahepeal aknast vaatamas ja kurvalt fakti konstanteerimas, et sulab. :) :( Ta vist näeb seda siiani unes ja räägib ka siiani sellest. Tegelikult nad meisterdasin pisikese lumelapse ka, aga ma tulin enne tuppa ära, nii et pilt jäi tegemata. Poleks sulaks kiskunud ja ilm ilusam olnud, oleksid nad järgmisel päeval ühe memme ka siiski meisterdanud, et oleks terve perekond. :)


No ja mis sa sellise ilmaga ikka teed, kus isegi välja ei kipu, kui teed ja sööd muudkui midagi head. Igatahes jäi mul tiramisu tegemisest kraami järgi ja nii ma siis sellest ja veel muust kapisleiduvast ise ühe magustoidu kokku meisterdasin. See maitses mulle lõppkokkuvõttes isegi paremini, kui tiramisu. Inspiratsiooni sain tegelikult ühest Jamie Oliveri retseptist raamatust "Jamie 30 minuti road"

Kapis leidus:
- ca 175 gr Lady fingers küpsiseid
- ca 3/4 - 1 klaasi apelsinimahla
- väike törts Limoncellot (valikuline, sest tegemist siiski alkoholiga)
- ca 250 gr Mascarpone´t
- 3-4 spl tuhksuhkrut (pane vastavalt maitsele, mul sai veidi magus)
- ca pool klaasi piima
- 2 tl vaniljesuhkrut
- küpsisepuru (oli mul untsuläinud kommitegemisest järgi jäänud)

Valasin alusele apelisinimahla ja törtsu Limoncellot. Ladusin sinna sisse kõik küpsised. Blenderisse panin kokku mascarpone, tuhksuhkru, vaniljesuhkru ja piima (lisasin piima tegelikult ainult seetõttu, et muidu oli segu liiga paks, mõtlesin ka mahla peale). Kõik ühtlaseks massiks segatud, valasin selle küpsiste peale ja määrisin laiali. Kõige peale puistasin küpsisepuru.

Mõistlik oleks ka see magustoit nii umbes 3-4h külmkappi seisma jätta, aga kuna meie külalised saabusid veidi varem, siis meil seisis vähem. Kuid maitses täitsa hea.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Aitäh, et võtsid aega!